لیست اختراعات محمدرضا اسحق آبادی
اختراع خمير ساز نان سنگك كه در صنعت ماشين آلات پخت نان كاربرد دارد براي رفع مشكل پايين بودن سرعت دستگاه هاي قديمي، باقي ماندن تكه هاي خمير سفت و مشكلات بهداشتي حاصل از كار با دستگاه هاي قديمي، با اين راه حل ايجاد شده است كه با طراحي دو عدد پره با 4 تيغه و قابليت حمل آسان باعث افزايش سرعت و يكنواختي عمل هم زدن گرديده و از بروز مشكلاتي نظير باقي ماندن تكه هاي خمير جلوگيري مي كند.
اختراع " دستگاه فر برقي بدون فن با حرارت غير مستقيم و قابليت تزريق بخار " كه در حوزه مكانيك و ماشي آلات كاربرد دارد، براي حل اين معضل كه پخت مواد در معرض حرارت مستقيم مي باشند؛ با اين راه حل كه سيستم حرارتي در اين دستگاه به صورت غير مستقيم و با مولد برق مي باشد و محصولات درون كابين پخت با حرارت ناشي از المنت هاباعث پخت مي شود، ايجاد گرديده است. در اين نوع فر براي سهولت در كار و امكان توليد انواع محصولات، هر طبقه داراي دو ترموستات براي زير و روي محصول مي باشد كه به صورت مجزا دما قابل تنظيم و كنترل مي باشد همچنين هر طبقه داراي روشنايي مستقل است.
اختراع "دستگاه فر گازي با شعله غير مستقيم" كه در حوزه مكانيك و ساخت دستگاهها كاربرد دارد، براي رفع مشكل پخت با شعله مستقيم برخي غذاها و پيتزا ها با اين راه حل كه سيستم حرارتي در اين دستگاه به صورت غير مستقيم و با مولد برق مي باشد و محصولات درون كابين پخت با حرارت ناشي از المنت ها پخته مي شوند؛ ايجاد گرديده است. در اين نوع فر براي سهولت در كار و امكان توليد انواع محصولات، هر طبقه داراي دو ترموستات براي زير و رودي محصول مي باشد كه به صورت مجزا دما قابل تنظيم و كنترل مي باشد. همچنين هر طبقه داراي روشنايي مستقل است.
دستگاه خمير پهن كن نان سنگك كه در صنعت ماشين آلات پخت كاربرد دارد براي رفع مشكل داغ شدن خمير داخل مخزن و مشكلات سيستمي ساير دستگاهها با اين راه حل كه با اتومات كردن عمل پهن كردن خمير بر روي صفحات پخت نان و اضافه نمودن قابليت تعيين ضخامت و طول نان و ساير تغييرات فني بر روي فيزيك دستگاه اين مشكلات را رفع نمايد، ايجاد شده است.
مشخصات فني آشپزخانه صحرايي متعلق به شركت صنايع پخت مشهد الف) مشخصات فني و عملياتي معرفي عمومي كالا 1- ديگ و استراكچر 2- ريموك حمل كننده دستگاه آشپزخانه صحرايي توانايي پخت غذا براي 150-250 نفر را دارا مي باشد و مدول سوخت اين سيستم قادر است با استفاده از چهار نوع سوخت، گازوئيل و گاز نفت و روغن سوخته براحتي كار كند، با هيچ كدام از سوخت ها دود ندارد و اين امتياز ويژه از نظر استثار بسيار قابل اهميت است زيرا گرمايي متصاعده نمي شود تا گلوله هاي حرارتي را جذب كند. آشپزخانه فوق داراي دو ديگ مكعب چلوپز و يك ديگ خورشت پز و دو فر سرخ كن است كه عمل طبخ غذاي آنها به صورت كاملا مستقل امكان پذير است. كاربرد: در بخشهاي دفاع شهري، مانورها، يگان رزمي، هلال احمر، حوادث غيرمترقبه، همراه بيمارستان هاي صحرايي، اين دستگاه قابليت حمل با انواع وسايل كشنده سبك و سنگين را دارد. 1) ديگ و استراكچر الف) مشخصات ديگ چلوپز (پخت برنج): آشپزخانه مذكور داراي دو عدد ديگ چلوپز دوجداره از جنس استيل ضدزنگ 304 مي باشد. ديگ چلوپز داراي كنترل حرارتي مكانيكي ساده مي باشد و طبخ چلو بدون ته ديگ و بدون روغن را با كيفيت مطلوب آماده مي نمايد. ضخامت جدار داخلي 2 ميل و جنس جدار داخلي استيل ضدزنگ 304 مي باشد، همچنين جداره كوره از جنس استيل نگير به ضخامت 08/0 مي باشد اين ديگ ها داراي شير تخليه استيل پروانه اي (مخصوص بخار و مايعات داغ) جهت خروج راحت و سريع آب برنج هنگام آب كش كردن است. مصرف سوخت سيستم حداقل بوده و بيشترين بازدهي انرژي و كيفيت پخت مطلوب را داشته و حداقل انتشار حرارت در محيط را داراست. ظرفيت پخت چلو اين ديگ ها بين 150 تا 250 نفر است. نظر به اينكه سيستم در تمام مدت داراي آبجوش آماده مي باشد لذا زمان طبخ چلو حداكثر يك ساعت است. اين دستگاه داراي سيستم شعله منحصر بفرد جهت استفاده از گاز طبيعي و گازوئيل مي باشد. هر ديگ مجهز به كوره اي از جنس استيل نگير 8/0 ميل بوده كه با استفاده از دمنده با برق 12 ولت فشار و حرارت دستگاه كنترل مي گردد و مي تواند با سوخت هاي مختلف گاز و گازوئيل كار كند. ابعاد ديگ ها: طول : 750 ميليمتر عرض : 550 ميليمتر ارتفاع: 350ميليمتر ظرفيت تقريبي: 144 ليتر جنس ديگ ورق 2 ميل استيل 304 مي باشد كه جهت جلوگيري از اتلاف حرارت با عايق پتوي سراميكي با دانسيته 60 ايزوله شده است جهت توزيع يكنواخت دما در داخل ديگ زير آن به وسيله چدن با ضخامت 20 ميليمتر و دريچه قابل كنترل تجهيز شده است. ب) مشخصات ديگ خورشت پز: آشپزخانه فوق داراي يك عدد ديگ خورشت دو جداره ساخته شده از جنس استيل 304 است. اين ديگ داراي شير تخليه جهت خروج راحت و سريع مايعات در هنگام شستشوي مي باشد. از ديگر خصوصيات ديگر اين ديگ: - استفاده از عايق حرارتي در اطراف بدنه ديگ. - كاهش انتشار حرارت در محيط - كاملا بهداشتي و مقاوم ظرفيت طبخ خورشت اين ديگ، معادل 250 نفر است. ابعاد ديگ ها: طول : 750 ميليمتر عرض : 550 ميليمتر ارتفاع: 350ميليمتر ظرفيت تقريبي: 144 ليتر جنس ديگ ورق 2 ميل استيل 304 مي باشد كه جهت جلوگيري از اتلاف حرارت با عايق پتوي سراميكي با دانسيته 60 ايزوله شده است جهت توزيع يكنواخت دما در داخل ديگ زير آن به وسيله چدن با ضخامت 20 ميليمتر و دريچه قابل كنترل تجهيز شده است. ج) مشخصات فر سرخ كردن: جهت كامل كردن قابليت و توانايي سيستم آشپزخانه، در طرفين چپ و راست دو عدد فر طبخ از جنس استيل 304 با ضخامت 5/1 و كف چدني و مجهز به سيني استيل استفاده شده و قابليت طبخ غذاهاي درون فر را داشته و امكان طبخ نان نيز وجود دارد، نگهداري انواع غذاهاي آماده به صورت گرم تا دير زمان ميسر است. از اين فر جهت طبخ انواع غذا (مرغ، كوكو، كتلت، ماهي و...) استفاده مي شود. جهت عايق كاري فرها از پشم سنگ فشرده استفاده شده است. ابعاد فر: طول: 700 ميليمتر عرض: 430 ميليمتر ارتفاع: 200 ميليمتر حجم تقريبي: 60 ليتر د) مخزن آب جوش يكي از امتيازات ويژه و منحصر بفرد آشپرخانه صحرايي، آماده سازي آبگرم و تامين آبجوش كليه سيستم مي باشد، سرعت گرم كردن در كمترين زمان ممكن بوده با توجه به طراحي و تعبيه سيستم اينچ مخصوص در زير يكي از ديگ ها و اتصال آن به مخزن آب همزمان با گرم شدن آب داخل ديگ آب مخزن نيز با استفاده از حرارت مشعل زير ديگ گرم شده و براي استفاده آماده مي گردد كه به مرور سير كلاسيون صورت گرفته و پس از 20 دقيقه كل ذخيره گرم مي گردد. جداره داخلي و خارجي اين مخزن با استفاده از ورق 5/1 استيل نگير با كد 304 ساخته شده براي تسريع در گرم شده آب اگزوزهاي مشعل ديگ ها از داخل مخزن آب عبور كرده و در آنجا گرماي اگزوز از فضاي بين لوله هاي ارتباطي از جنس استيل 304 عبور مي كند. از اين ويژگي جهت تامين چاي، قهوه و نسكافه استفاده شده است، سماور استيل اين آشپزخانه 40 ليتر ظرفيت دارد ولي به خاطر وجود آبجوش در سيستم چاي برابر نياز تامين مي گردد. سماور آب جوش با استفاده از ورق هاي 5/1 استيل 304 ساخته شده و برداشت آب جوش از طريق شير استيل مناسب امكان پذير مي باشد. ابعاد مخزن آب: طول: 1200 ميليمتر عرض: 450 ميليمتر ارتفاع: 700 ميليمتر ظرفيت تقريبي: 300 ليتر 2- مشخصات ريموك حمل كننده: ريموك آشپزخانه صحرايي، توان حركتي سيستم را در حيطه بسيار وسيعي ميسر ساخته است. شاسي دستگاه با استفاده از ناوداني 12 و اتصالات نبشي ساخته شده كه علاوه بر استحكام مناسب امكان حداكثر استفاده از حداقل فضا را در اختيار گذاشته است. روكش كليه قسمت هاي شاسي اصلي از ورق هاي 2 ميل با پوشش رنگ اپوكسي پولي آرتان مي باشد اجزا ريموك: الف- سيستم تعليق (محور و چرخ ها) داراي يك محور با دو لاستيك 700-16 از بهترين نوع داخلي مي باشد و سيستم تعليق تورچين بار بوده كه هم نرم و كم حجم مي باشد ب- تجهيزات هدايت كننده به همراه سيستم ترمز (مالبند و ترمز) روغن ج- ترمز دستي مكانيكي د- چرخ زاپاس ه- تاسيسات روشنايي و چراغ خطرهاي عقب آشپزخانه و- چادر محافظ محيطي در دو حالت باز و بسته روكش شده ز- جعبه آچار ح- جعبه امداد و كپسول اطفا حريق ط- كپسول اطفاء حريق پودري 12 كيلويي توضيح: الف- سيستم تعليق آشپزخانه مذكور بگونه اي كاملا منحصر به فرد ساخته شده است. در سيستم مذكور بجاي استفاده از فنر تخت يا فنرلول از لاستيك هاي لول مخصوص استفاده شده است. مزيت اين سيستم به نسبت ساير سيستم ها اين است كه، اولا: حجم بسيار كمي را اشغال مي كند. در نتيجه ضمن اينكه فاصله لبه ديگ ها تا زمين، فاصله مناسبي است فاصله كف شاسي تا سطح زمين بيشتر است. دوما: از استهلاك بسيار پاييني برخوردار است. سوما: از انعطاف و نرمي بسيار مناسبي برخوردار است. رابعا: در هنگام مونتاژ سيستم، ارتفاع شاسي تا سطح زمين قابل تنظيم است. ب- سيستم هدايت كننده (مالبند) نيز همانند سيستم تعليق از امتيازات ويژه اي برخوردار است: اولا: با توجه به اينكه اين سيستم بصورت لوله اي انتخاب شده است، سرآشپز فضايي بسيار مناسبي جهت دسترسي به تمام ديگ ها دارد و مانعي سر راهش وجود ندارد. ثانيا: در سيستم فوق دو مفصل و دنده خورشيدي به همراه بازوهاي مربوطه لحاظ شده است. اين عمل باعث مي شود ارتفاع مالبند به راحتي قابل تنظيم باشد. لذا توسط انواع يدك كشها قابل حمل است. ثالثا: در بازوي جلوي مالبند يك عدد كمك گازي در نظر گرفته شده است. اين سيستم باعث مي شود در مواقعي كه يدك كش اقدام به ترمز كردن مي كند، سيستم آشپزخانه به آرامي به يدك كش نيرو وارد كند و باعث ضربه به يدك كش نمي شود. علاوه بر اين، حلقه جلويي مالبند توسط وسائل رابط به سيستم ترمز چرخ ها متصل است به مجزد اينكه يدك كش اقدام به ترمز كند، چرخ هاي آشپزخانه نيز توسط مالبند ترمز مي شوند. اين سيستم باعث مي شود در سرعت هاي بالا تعادل يدك كش و سيستم آشپزخانه براحتي خفظ شود. ج- بر روي مالبند، يك عدد دسته ترمز دست نصب شده است. در مواقعي كه آشپزخانه در جايي ثابت مستقر مي شود، توسط ترمز دست ثابت مي ماند. د- يك عدد لاستيك زاپاس در قسمت جلو آشپزخانه بر روي پايه نصب شده است.
يكي از عمده ايرادت مهم در تريلي خرابي اكسل مي¬باشد، كه تعميرات آن داراي هزينه¬هاي بالا و زمان¬بر مي¬باشد. براي رفع اين معضل، اكسل تريلي طراحي شده كه اتصال فولي به لوله محور توسط يك فلنج طراحي شده كه در اين طراحي اتصال دائم حذف شده و اتصال با مكانيزم پيچي طراحي شده است و براي تحمل نيروهاي زياد روي سطح بيروني فلنج برجستگي استوانه¬اي و روي سطح فولي كه به فلنج متصل مي¬گرد، حفره¬اي طراحي شده كه برجستگي فلنج و حفره فولي در همديگر منطبق مي¬گردند. اتصال طَبَق ترمز به فولي به صورت پيچي طراحي شده است كه اين كار باعث تعويض سيستم ترمز ديسكي به ترمز كاسه¬اي روي اكسل مي¬شود. به منظور جلوگيري از فشار زياد به بلبرينگ¬هاي داخل كاسه چرخ در زمان بستن مهره سر فولي، داخل سطح كاسه چرخ پله¬اي طراحي شده كه در دو طرف پله بلبرينگ¬ها تعبيه شده¬اند. شاهنگ به صورت اتصال پيچي به لوله اكسل طراحي شده كه براي تثبيت شاهنگ روي لوله، فلنج طراحي شده كه شاهنگ روي فلنج نصب مي¬گردد. پين طَبَق به صورت شياردار طراحي شده كه لنت-ها داخل شيار قرار گرفته و از موقعيت خود خارج نمي¬شود.
موارد یافت شده: 6